Informace

Nejprodávanější produkty

Prohlédli jste si

Monoï santalové dřevo

1MS

New product

Ve Francouzské Polynésii je santalové dřevo hned po tiaré hlavní složkou používanou k výrobě monoï. Předurčují ho k tomu jeho skvělé antiseptické vlastnosti a jemná, dřevitě smyslná vůně. Monoï santalové dřevo je doporučován jako masážní olej, protože dobře uvolňuje napětí a působí aromaterapeuticky. Je rovněž velice účinný na problematickou pleť a suchou pokožku.

120 ml

Více informací

10 ks

Skladem

229,00 Kč

Více informací

Santalové dřevo (Lignum Santalum)

Santalové dřevo je název pro několik druhů vonných dřev, v rámci rodu Santalum jich existuje více než devatenáct. Tato dřeva jsou oblíbena díky silnému esenciálnímu oleji, který obsahují. Dřevo je těžké a žluté barvy a na rozdíl od mnoha jiných aromatických dřev si zachovává svoji vůni po celá desetiletí. Olej ze santalového dřeva je široce používán v kosmetickém průmyslu a patří mezi drahé oleje. Důvodem je i to, že santalové dřevo patří mezi chráněné druhy, a poptávka po něm tak nemůže být splněna v plném rozsahu. Proto se stává, že coby vzácné santalové dřevo jsou prodávány i jiné druhy dřevin, kdy obchodníci využívají oleje z příbuzných druhů.

Esenciální olej ze santalového dřeva býval velmi populární v medicíně minulých let, většinou jako urogenitální a kožní antiseptikum. Jeho hlavní složkou je beta-santalol, který má antimikrobiální vlastnosti. Používá se v aromaterapii a pro přípravu mýdel, protože dokáže vyčistit pokožku od černých teček a skvrn. 

Tipy na použití

Monoï santalové dřevo používejte po koupeli na pokožku celého těla. Rovněž lze olej využít pro intenzívní polynéskou masáž, která zároveň hluboce hydratuje vaši pleť. Nanesením lehké vrstvy oleje ochráníte vlasy před vlivem slunce či slané vody. Rovněž lze monoï santalové dřevo použít pro vlasový zábal před jejich mytím. Naneste olej na vlasy, zabalte je do ručníku a nechte působit 15-30 minut. Pak veškerý olej dobře smyjte šampónem.

Díky jedinečnému složení kokosového oleje, monoï tuhne při teplotě nižší než 20 ° C, aniž by se změnila jeho kvalita. Pro opětovné uvedení do tekutého stavu lahvičku krátce zahřejte, např. pod proudem teplé vody.

Složení

98% monoï, santalové dřevo.

Bez konzervantů. Bez barviv. Bez parabenů. Obsahuje přírodní antioxidant - vitamín E.

Monoï z Tahiti® A.O. Vyrobeno na Tahiti.

Netestováno na zvířatech.

Výrobce: Parfumerie TIKI Tahiti

Objem: 120 ml

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Monoï santalové dřevo

Monoï santalové dřevo

Ve Francouzské Polynésii je santalové dřevo hned po tiaré hlavní složkou používanou k výrobě monoï. Předurčují ho k tomu jeho skvělé antiseptické vlastnosti a jemná, dřevitě smyslná vůně. Monoï santalové dřevo je doporučován jako masážní olej, protože dobře uvolňuje napětí a působí aromaterapeuticky. Je rovněž velice účinný na problematickou pleť a suchou pokožku.

120 ml